Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Τρέξτε Προγράμματα των Windows σε openSUSE

Θέλετε να τρέξετε διάφορα προγράμματα των Windows σε λειτουργικό σύστημα openSUSE, τώρα υπάρχει η εφαρμογή Wine η οποία είναι μια δωρεάν εφαρμογή λογισμικού που στόχο έχει να επιτρέψει στα Unix/Linux λειτουργικά συστήματα των ηλεκτρονικών υπολογιστών να εκτελούν προγράμματα που είναι γραμμένα από την Microsoft των Windows. Παρακάτω θα δείτε τα βήματα για την εφαρμογή Wine.


1ο Βήμα
Εγκατάσταση (Installation)
Για να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Wine στο openSUSE, πηγαίνετε στο YaST στην αναζήτηση λογισμικού για το Wine και εγκαταστήστετο. Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε το Wine από το τερματικό (terminal), όπως zypper τύπου su στοWine. Αν θέλετε να δείτε τις τελευταίες ενημερώσεις που χρειάζεστε για να προσθέσετε το Wine ρίξτε μια ματιά στο Additional YaST Package Repositories.


2ο Βήμα 
Γενικότερα για εγκατάσταση (General setup up)
Γενικά για την εγκατάσταση του Wine, πρώτα πρέπει να εγκαταστήσετε το Wine. Αφού εγκατασταθεί, πατήστε τα πλήκτρα Allt + F2 ταυτόχρονα και πληκτρολογήστε winecfg στο πεδίο κειμένου.

3ο Βήμα
Το πρώτο παράθυρο παρουσιάζει τις γενικές ρυθμίσεις. 

4ο Βήμα
 Επιλέξτε τα Windows έχετε (Home-Xp), εάν δεν είναι ήδη επιλεγμένo. Θα συμπληρώσετε το όνομα σας, εάν θέλετε μπορείτε να αφήσετε το πεδίο οργάνωσης κενό. (Μπορείτε να εισάγετε τα αρχικά σας.)

5ο Βήμα
Ρυθμίστε τις ρυθμίσεις ήχου έτσι ώστε να επιλεγεί το ALSA.


6ο Βήμα
Στην καρτέλα Application μπορείτε να προσθέσετε τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά και να ορίσετε την προεπιλεγμένη έκδοση των Windows σας για τη χρήση του "global settings", αλλά επιπλέον μπορείτε να πειραματιστείτε.

7ο Βήμα
Μπορείτε να προσθέσετε προσαρμοσμένες διαδρομές στην καρτέλα ολοκλήρωσης του Desktop

8ο Βήμα
Εγκατάσταση Προγραμμάτων με το Wine (Installing Programs with wine)
Εγκατάσταση προγραμμάτων με το Wine είναι ακριβώς το ίδιο όπως στα παράθυρα. Εσείς απλά κάντε κλικ στο πρόγραμμα εγκατάστασης στο αρχείο exe. Την πρώτη φορά που θα το κάνετε αυτό θα είναι μια καλή ιδέα να κάντε δεξί κλικ και να επιλέξετε να εισάγετε το Wine στο πεδίο και να ελέγξετε  την επιλογή tvn εφαρμογών. 
*Το wine δεν τρέχει συνήθως της τελευταίες εκδόσεις των προγραμμάτων από τα Wndows.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου