Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Εγκατάσταση openSUSE 11.3 από DVD

Για να εγκαταστήσετε το openSUSE θα τρέξετε το dvd επιλέγοντας στο Bios του υπολογιστή σας να κάνει Boot από το dvd (δηλαδή να μπουτάρει από το dvd). Αφού μπουτάρει θα εμφανίσει την εικόνα 1 και θα επιλέξετε το Installation.
Εικόνα 1

Αφού κάνει το Installation θα εμφανίσει την εικόνα 2, θα επιλέξετε ότι γλώσσα (Language) θέλετε στο Language και στο Keyboard Layout και θα συνεχίσετε πατώντας next.

 Εικόνα 2

Στην παρακάτω εικόνα 3 βλέπετε τη διαδικασία του system probing η οποία γίνετε αυτόματα.
Εικόνα 3

Μετά επιλέγετε το new installation όπως βλέπετε παρακάτω στην εικόνα 4, όμως σε περίπτωση που δεν είναι επιλεγμένο τότε το επιλέγετε και τικάρετε μόνο την επιλογή Use Automatic Configuration εαν δεν είναι τικαρισμένα και πατάτε next για να συνεχίσετε.
Εικόνα 4

Στη συνέχεια θα επιλέξετε την χώρα και την ώρα της ζώνης που βρίσκεστε όπως βλέπετε στην εικόνα 4 και θα πατήσετε next για να συνεχίσετε. Για παράδειγμα εμείς επιλέξαμε για χώρα Usa  και για την ώρα ζώνης Eastern (New York).
Εικόνα 5

Παρακάτω θα επιλέξετε gnome desktop ή kde desktop ή other ανάλογα με την προτίμηση σας και θα πατήσετε next για να συνεχίσετε. Σε περίπτωση όμως που επιλέξετε other θα επιλέξετε εκεί επίσης ανάλογα με την προτίμηση σας όπως βλέπετε στην εικόνα 7 και στη συνέχεια πατάτε next. Εμείς όπως βλέπετε στην εικόνα 6 επιλέξαμε kde desktop.
Εικόνα 6
Εικόνα 7

Στη συνέχεια επιλέγετε το partition based όπως βλέπετε στην εικόνα 8 και πατάτε next για να συνεχίσετε.
Εικόνα 8

Μετά αυτόματα θα τρέξει το expert partitioner όπως βλέπετε παρακάτω στην εικόνα 9.
Εικόνα 9

Αμέσως μετά θα εμφανίσει το create new user όπως βλέπετε στην εικόνα 10. Εκεί θα βάλετε ότι δικά σας στοιχεία ζητάει. Επιπλέον θα τικάρετε της επιλογές use this password for system administrator και automatic login και next για να συνεχίσετε παρακάτω.
Εικόνα 10

Στο installation setting όπως βλεπετε στην εικόνα 11 θα επιλέξετε το install.
Εικόνα 11

Στο software selection and system tasks που βλέπετε στην εικόνα 12 πατάτε οκ.
Εικόνα 12

Στο installation setting όπως βλέπετε στην εικόνα 13 θα επιλέξετε το install.
Εικόνα 13

Στη συνέχεια θα δείτε τις εικόνες 14,15,16 και 17 όπου αυτά γίνονται αυτόματα μετά την προηγούμενη διαδικασία που κάνατε.
Εικόνα 14
Εικόνα 15
Εικόνα 16
Εικόνα 17

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία θα εμφανιστεί η παρακάτω εικόνα 18.
Έτσι πλέον έχετε το λειτουργικό σύστημα openSUSE 11.3 στον υπολογιστή σας.
Εικόνα 18





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου